dilluns, 11 d’octubre del 2010

Comunicat 5: 15è Congrés de l´Apevc

MIRADES DE L´ESPAI VERD
APEVC
Valls, 11, 12 i 13 de novembre de 2010

Amb la col·laboració:


Empreses col·laboradores institucionals:

Entitats Col.laboradores:


Antonia Soto Sánchez   confirma  la seva assistència al congrés,
Antonia Soto Sánchez  és Doctora en Biologia, titulada en Enginyeria Tècnica Agrícola i en Ciències Biològiques. Actualment és professora titular de la Universitat Politècnica de València i investigadora de l'Institut Agroforestal Mediterrà neo. Porta més de quinze anys impartint docència d'Entomologia Forestal a enginyers tècnics forestals, enginyers de forests i enginyers agrònoms. Ha dirigit nombrosos Projectes d'Investigació i ha col·laborat en diferents publicacions relacionades amb l'estudi i control biològic de plagues forestals. Durant els darrers anys s'ha especialitzat en el control integrat de plagues vegetals. Des de l'any 2004 coordina el programa de gestió ecològica de plagues del Jardí Botànic de València.
Ponència
En el marc de la nova Directiva Sanitària Europea, la gestió de plagues de vegetals en àrees verdes mitjançant mètodes de control integrat adquireix una rellevància major de la que ja tenia. La directiva estableix uns clars objectius per a la reducció dels possibles riscos derivats de l'ús de productes fitosanitaris. El desconeixement en l'aplicació de metodologies integrades en parcs, jardins i altres àrees d'oci exigeix posar en marxa propostes imaginatives. Es preveu un important canvi d'actuació per part dels tècnics, i la corresponent elaboració de protocols d'actuació, com ja ocorre en els ecosistemes agrícola i forestal.
Els pilars per a una actuació apropiada són: la correcta identificació de les plagues que causen els danys en els vegetals, el comportament d'aquests agents i l'establiment dels llindars de dany i d'intervenció. D'altra banda, és necessari el desenvolupament de noves metodologies de control, tant físiques i químiques com culturals, així com l'anàlisi de resultats en l'ús dels diferents enemics naturals, procedents de la solta de paràsits i depredadors o de l'aplicació del control biològic per conservació.En aquesta ponència s'exposaran, a manera d'exemple, algunes de les experiències d e gestió de plagues que hem dut a terme durant els darrers anys. Totes aquestes experiències han estat resoltes amb l'aplicació del Control Integrat de Plagues.


Per consultar la informació actualitzada.

Per realitzar la inscripció al congrés.

Per fer-vos empresa col·laboradora.